Varza calita cu bacon afumat

de Valclaudia in Porc, 13 Sep 2014 | 6411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii mari de gradina
  • sare si piper dupa gust
  • marar si cimbru uscat
  • bacon afumat (eu am folosit o bucata de 400 gr.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bacon afumat:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa se taaie cubulete, ardeiul la fel, apoi se soteaza cca 10 minute la foc mic in 4 linguri ulei.

Varza se toaca marunt, se pune putina sare, se framanta usor varza sa se inmoaie putin, apoi se adauga peste legumele sotate.

Punem foile de dafin, sare si piper dupa gust, cca 250 ml apa rece si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa.

Trecem rosiile prin robot,apoi le adaugam in mancare si lasam din nou la fiert pana scade lichidul.

Baconul se portioneaza dupa preferinta, apoi se fierbe separat intr-o oala in care am pus apa pana patrunde furculita usor in carne.

La servire se presara cimbru si marar uscat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole la ceaun